A Hot Mompreneur, The Brightstars

3 CARA PALING BERKESAN HILANGKAN EYEBAG UNTUK WANITA SIBUK

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hehe

Nina baru ready nak tidur, tetiba teringat nak share pasal ni. Penting tapi ramai yang ambik mudah. Rasanya ni masalah utama setiap orang.

EYEBAG!

Sampai Nina sendiri terfikir, kenapa eyebag ni degil sangat? Worse is Nina ada garis halus😂

Nampak tak eyebag tu😂

Tapi malam ni Nina nak share 3 cara paling berkesan untuk hilangkan eyebag yang Nina dah amalkan. Mungkin boleh jadi cara yang sesuai untuk korang jugak, tapi seriously bukan timun batang! Sebab Nina macam allergik bau timun batang, kalau timun batang tu makan pun Nina tak berapa makan. Hahaha.

Siapa buat macam ni baik mengaku. Aduhhh, terbayang bau timun batang tuu

Bukan timun batang dan bukan ubi kentang. Tapi 3 cara hilangkan eyebag yang Nina amalkan ialah,

TIDUR YANG CUKUP

Biasa dengar kan? Biasa buat tak? Kadang-kadang tengok drama Korea sampai tak sedar jam dah pukul 3, habis tu macam mana eyebag tu tak keluar?

Gambar kredit Google Image

Salah satu punca eyebag ialah bila mata kita penat. Tisu bawah mata akan membengkak, membentuk satu bentuk yang kita panggil ‘eyebag.

Tapi, sebab seperti keturunan, umur, pemakanan, penyakit dan hormon yang tak stabil juga boleh menimbulkan eyebag.

Salah satu cara untuk hilangkan eyebag ialah dapatkan tidur yang cukup untuk membantu rehatkan mata, tapi terlebih tidur pun boleh sebabkan eyebag tau! Hihi.

Tapi bila dah sibuk sangat macam mana nak tidur yang cukup? Tidur tengahari sebelum Zuhur, tidur yang berkualiti😁

AMALKAN COLLAGEN

Sejak 2016, Nina dah amalkan collagen ni. Dari zaman Nina kerja makan gaji, sampai lah kerja sendiri.

Collagen pilihan Nina ialah dari sumber laut, yang memang tinggi kepekatan collagen.

Kenapa Nina amalkan collagen? Sebab badan kita tak boleh hasilkan collagen, jadi amalkan supplementary collagen untuk kulit yang anjal, dan lambat nampak tua.

Tua tu pasti, tapi ada orang umur 20 nampak macam 40tahun, taknak la kan.

Kedut di wajah orang tua sebab kekurangan collagen

Collagen akan kurang bila berumur. Tapi, bila amalkan Shaklee Collagen Powder, kulit memang rasa tegang, untuk fine lines sangat membantu.

Shaklee collagen powder ni 100% dari sisik ikan merah, tanpa bahan campuran. Ikan merah yang memang pure! Yang sangat tinggi collagen tau.

Sebab tu sekejap je dah boleh nampak kesan. Tapi kena beli dengan orang yang boleh bantu macam Nina😉

Dalam box ni, ada sachet kecil macam tu, so cadangan Nina kalau untuk yang nak effect yang puas hati, ambil 1 sachet sebelum tidur, atau pagi sebelum makan.

Nina sendiri amalkan selain untuk kulit, eyebag dan semua, untuk dalaman kita. Wanita kena jaga juga, lagi-lagi dah anak 3 ni. Macam mana kalau tak cakna dengan diri sendiri kan😁

GUNA EYE CREAM

Fuhhhh, hari ni memang Nina berdesup pergi HQ Shaklee untuk dapatkan eyecream untuk diri sendiri.

Shaklee baru keluarkan product Restoring Eye Treatment Youth bulan.ni, Oktober 2018. Hot sangat produk ni🔥

Tak tahan tengok ramai yang pakai, seminggu je eyebag lesap. Best sangat!!

Hari ni pertama kali Nina pakai, akan review lagi hari ke 7, kita tengok ok!

Belanja testimoni nampak kan, bawah mata kanan tu dah tak ada hitam

Apa yang best pasal Restoring Eye Treatment Youth?

Jom tengok video ni;

Kelebihan Youth Eye Cream

Nina dah guna, dan memang tak sabar hari ketujuh. Nak testimoni lagi tak?

Jeng jeng.. tunggu tau, next post!

So itu adalah 3 cara paling berkesan untuk hilangkan eyebag untuk wanita sibuk yang Nina buat. Yang ketiga ni iaitu yang guna Restoring Eye Treatment Youth, nanti Nina update testimoni sendiri k!

Rasanya semua orang kena dapatkan Restoring Eye Treatment Youth ni, lebih segar dari letak timun batang.

Yang pasti, 100% vegan dan bebas paraben.

Nak order ? Boleh klik whatsapp Nina😍

Nina Salleh

Mompreneur

Shaklee user and business builder,

Founder of The Brightstars

Tags:

Leave a Reply

Whatsapp Nina Salleh