Tips Masuk Singapore Dengan Kereta Sendiri

Asslamualaikum dan salam sejahtera, saya nak kongsi sedikit tips untuk masuk Singapore dengan kereta sendiri. Okay sebelum tu, dari lebuhraya, ada 2 exit untuk masuk Singapore. Biasanya kalau dari Kuala…

Read More »

Cerita Kelahiran Maryam Tihani

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mom nak tinggal kat sini kenangan cerita kelahiran Maryam Tihani. TURUN DARAH SEBAGAI TANDA Waktu Subuh hari Jumaat 4 tahun yang lepas, saya sedang bersiap sedia…

Read More »

Mee Goreng Basah Sedap dan Mudah

Assalamualaikum, kali ni Nina nak kongsi resepi mee goreng basah yang sedap dan mudah. Makan sepinggan memang tak cukup gais. Resepi asal dari makcik saya. Saya terlampau gemar dengan mee…

Read More »

Hotel Best di Tawau

Assalamualaikum dan salam 1441H. Rasa macam sekejap je dah tahun baru. Tahun pertama kali  Nina jejakkan kaki di bumi Tawau. Banyak juga yang Nina google, ye la tempat pertama kali…

Read More »

Cara Semak Arah Kiblat

Assalamualaikum dan salam semua, hari ni jom sama-sama ambil peluang untuk semak arah kiblat jam 5.28 petang hari ini (16 Julai 2019) waktu Malaysia, sempena peristiwa Istiwa A’zam, iaitu peristiwa…

Read More »

TIPS SUAMI ISTERI BAHAGIA

Assalamualaikum dan salam Jumaat. Hari ni Nina sebenarnya mode rindu suami, tetiba dapat idea nak share tips. Tips manja-manja je gaiss. Ahaks. Bila jauh, rindu pula. Jadi nak share tips…

Read More »

Tadika Cina untuk Anak

Assalamualaikum dan hai, kebelakangan ni ramai parents yang whatsapp Nina tanya feedback sekolah Cina untuk Amanda dan Maryam, baca di sini , so kali ni Nina nak share progress Amanda…

Read More »

KEMATIAN ITU SATU KEPASTIAN

Salam 14 Ramadan. Hari ini belum habis kesedihan atas pemergian founder kosmetik Dnars, kita dikejutkan lagi dengan berita kematian Adamdidam, bapa saudara kepada Fatimah thefamily.uk . Allahu Akbar, kematian itu…

Read More »

5 TIPS PUASA IBU MENYUSU

Assalamualaikum dan salam sejahtera, terasa nak share tips puasa untuk ibu menyusu. Tapi sebenarnya, sesuai untuk semua pun hehe. Tinggal lagi 2 minggu untuk kita menyambut kedatangan bulan mulia penuh…

Read More »
Whatsapp Nina Salleh