Tiada lagi Sekolah Cina Untuk Amanda

Saya buat keputusan tukar kepada sekolah agama untuk Amanda. Kini anak sulung saya dah tak bersekolah di sekolah cina lagi. Tetapi untuk ibubapa yang berhasrat menghantar anak ke SJK (C)…

Read More »

5 TIPS BERNIAGA UNTUK SURIRUMAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya nak kongsikan tentang tips berniaga untuk surirumah. Dalam sedar tak sedar dah masuk hari ke-3 tahun 2020. Walapun masih belum ada kereta terbang, harapnya duit…

Read More »

Cerita Kelahiran Maryam Tihani

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mom nak tinggal kat sini kenangan cerita kelahiran Maryam Tihani. TURUN DARAH SEBAGAI TANDA Waktu Subuh hari Jumaat 4 tahun yang lepas, saya sedang bersiap sedia…

Read More »

Mee Goreng Basah Sedap dan Mudah

Assalamualaikum, kali ni Nina nak kongsi resepi mee goreng basah yang sedap dan mudah. Makan sepinggan memang tak cukup gais. Resepi asal dari makcik saya. Saya terlampau gemar dengan mee…

Read More »

Hotel Best di Tawau

Assalamualaikum dan salam 1441H. Rasa macam sekejap je dah tahun baru. Tahun pertama kali  Nina jejakkan kaki di bumi Tawau. Banyak juga yang Nina google, ye la tempat pertama kali…

Read More »

Cara Semak Arah Kiblat

Assalamualaikum dan salam semua, hari ni jom sama-sama ambil peluang untuk semak arah kiblat jam 5.28 petang hari ini (16 Julai 2019) waktu Malaysia, sempena peristiwa Istiwa A’zam, iaitu peristiwa…

Read More »

TIPS SUAMI ISTERI BAHAGIA

Assalamualaikum dan salam Jumaat. Hari ni Nina sebenarnya mode rindu suami, tetiba dapat idea nak share tips. Tips manja-manja je gaiss. Ahaks. Bila jauh, rindu pula. Jadi nak share tips…

Read More »
Whatsapp Nina Salleh