TBS Wellness
nina salleh

VITAMIN SHAKLEE ROSAKKAN BUAH PINGGANG?

‘Tak rosak ke buah pinggang makan banyak vitamin?’ Sejak mula berniaga, ini adalah antara soalan yang saya selalu dapat, daripada customer  mahupun ahli yang nak sertai team TBS Wellness. Saya…

Read More »

10 WABAK PANDEMIK SEBELUM COVID-19

Pertama kali tahu perkataan ‘Pandemic’ ialah 13 tahun lepas. Waktu belajar topik Epidemiology, antara subjek yang terawal belajar di zaman universiti. Masa tu terfikir macam mana keadaan dunia bila ada…

Read More »

PERSOALAN PERSIDANGAN SHAKLEE

Apakah BLNC? Bagi mereka yang menjalankan perniagaan Shaklee, Business Leaders National Conference (BLNC) adalah event tahunan khas untuk mereka yang telah bergelar pemimpin perniagaan Shaklee di seluruh negara. Di mana…

Read More »
TBS Wellness
nina salleh

4 Perkara Terkini Yang Peniaga Shaklee Perlu Tahu

Perkara terkini untuk para pemimpian perniagaan Shaklee telah diwar-warkan di Persidangan pemimpin perniagaan Shaklee atau BLNC (Business Leaders National Conference) bagi tahun 2020 telah diadakan di Putrajaya International Convention Centre…

Read More »

DOKTOR TERKEJUT, PESAKIT BEBAS KANSER TULANG

“Doktor di Institut Kanser Negara pun terkejut bila sel kanser dalam badan saya dah tak dikesan. Saya dah bebas kanser!”, seorang pesakit kanser tulang tahap dua memberitahu melalui aplikasi ‘Whatsapp’….

Read More »

5 CARA MENCEGAH CORONAVIRUS

Seluruh dunia dikejutkan dengan coronavirus yang mula dikesan di Wuhan, China. Terbaru di Malaysia, seorang lelaki warganegara, dari Selangor telah disahkan positif coronavirus, setelah pulang dari berkonferens di Singapura. Dari…

Read More »
TBS Wellness
nina salleh

LUKA DAN PATAH TULANG CEPAT SEMBUH

Assalamualaikum, kali ni Nina nak kongsikan cerita dari salah seorang business partner TBS Wellness iaitu Dr Farah, tentang supplement yang beliau ambil untuk bantu luka dan patah tulang agar sembuh…

Read More »

Vivix Shaklee mengurangkan gejala SLE

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Nina nak share kisah SLE dan Vivix Shaklee hari ini. Sewaktu di J&T untuk post barang tempoh hari, seperti biasa Nina  akan susun dulu item yang…

Read More »

PENGALAMAN MELAWAN ENDOMETRIOSIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebenarnya dah lama nak share kisah ni tapi asyik duk bertangguh lagi, part nak masukkan gambar tu bercinta juga la. Hehe. Tapi sebab kisah ni, mungkin…

Read More »
Whatsapp Nina Salleh