Live a Healthy Life with The Brightstars

Penyakit SLE dan Vivix Shaklee

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Nina nak share kisah SLE dan Vivix Shaklee hari ini. Sewaktu di J&T untuk post barang tempoh hari, seperti biasa Nina  akan susun dulu item yang dibeli, untuk ambik gambar dan nak simpan untuk branding dan untuk team TBS.

Antara barang untuk di pos ialah Vivix, item Shaklee paling laku keras

Salah seorang staf J&T bertugas tiba-tiba pegang botol Vivix dan tanya harga pada Nina. Nina terus bagitahu bulan ni promo, boleh dapat harga RM3xx, kalau harga biasa dah RM475 tau. Kalau nak, Nina beritahu dia, lebih baik dia beli sekarang.

KELEBIHAN KANDUNGAN DALAM VIVIX SHAKLEE

Nina sambung lagi cerita kebaikan Vivix kepada staff yang bertanya tadi. Vivix sangat bagus  bukan saja untuk orang yang tak nak ada penyakit, malah untuk kulit glowing dan untuk kesihatan dari peringkat sel.

Nina minum Vivix sejak 2016. Semoga berkekalan dan istiqamah untuk kesihatan.

Bukan sebab Vivix ni bomoh, tapi memang benar, ada kajian  yang membuktikan dengan minum Vivix dalam jangka masa lebih 5 tahun, lebih rendah risiko untuk penyakit seperti darah tinggi, kencing manis dan jantung adalah lebih rendah.

Antara kebaikan polifenol, yang menjadikan Vivix begitu berharga

Staf tu terus beritahu Nina yang dia tak boleh nak ambil apa-apa supplement, menang dia teringin. Tapi sebab ada penyakit TB/SLE.

VIVIX DAN PENYAKIT SLE

Nina cerita kat dia yang Nina memang ada kenal seorang ‘bekas’ pesakit SLE. Menurut beliau, sebelum kenal Vivix, kesihatan beliau sangat teruk.  Malah beliau pernah masuk ICU beberapa kali akibat dari tindakbalas terhadap ubat-ubatan yang diambil. Tahu je la kalau penyakit sebegini, bukan sedikit ubat yang perlu makan, kalau tak belas biji, memang puluh-puluh biji ubat-ubatan.

Tapi sekarang doktor pakar yang merawat beliau sendiri pun beritahu, beliau macam nak pancung kepala sendiri bila pemeriksaan dijalankan terhadap pesakit ni, sel pada hati dan buah pinggang semua berfungsi dengan normal. Bacaan darah pun semua normal. Allahu Akbar! Kuasa Allah, kita iktiar dulu. Tak mustahil pun.

Akhirnya, atas nasihat pakar yang merawat, beliau sekarang dah tak perlu makan ubat dari hospital dan hanya berbekalkan Vivix setiap hari.

Dia yang dulunya mandul, sekarang dah mempunyai 2 orang anak di dunia, 1 di Syurga. Doakan semoga beliau terus sihat.

Tiada lagi episod telan berpuluh-puluh pill yang sebenarnya merosakkan buah pinggang yang sedia ada dalam proses kerosakan.

Ini ialah antara cerita benar yang Nina kongsikan. Sebenarnya banyak lagi cerita. Antaranya lumpuh akhirnya kembali normal dengan Vivix? Yang ini boleh lihat di sini, tuan punya badan sendiri yang kongsikan.

Antara cerita magik lain, tahap keterukan pesakit kanser berkurang?

Doktor kata sel kanser tak merebak?

Vivix ni berbeza, ia adalah dari bahan semulajadi. Bukan dari bahan kimia. Memang semua supplement Shaklee diekstrak dari bahan semulajadi dan ditapis lebih dari 350 bahan pencemaran untuk memastikan kualiti produk di tahap yang optimum.

Tolong la jangan samakan Vivix dengan ubat akar kayu jamu serapat semua. Shaklee ada makmal, para saintis dan para doktor pakar dari pelbagai bidang. Kalau nak melawat boleh ke HQ di Pleasanton California. Di sana kalian lihat sendiri bagaimana setiap satu produk dibuat dan diuji.

KEHEBATAN VIVIX SHAKLEE

Vivix mengandungi kandungan polifenol yang sangat tinggi. Polifenol ialah sebatian, nutrisi yang dah dikaji untuk manfaat kesihatan. Malah ia boleh menyembuhkan pelbagai penyakit. Baca lanjut di sini .

Jadi tak hairanlah memang pesakit SLE pun boleh dapat manfaat dari Vivix. Sememangnya, ada kajian yang mengatakan pengambilan polifenol untuk pesakit SLE boleh mengurangkan risiko kemasukan  ke hospital dan mengurangkan keterukan penyakit SLE itu sendiri (https://www.spandidos-publications.com/etm/17/2/1085)

Telah terbukti melalui kajian, nutrisi penting seperti Vitamin C, Vitamin B, Omega-3 dan polifenol adalah sangat membantu bagi mengawal penyakit SLE.

Vitamin B, Vitamin C, Omega-3 dan Polyphenols.

Sebenarnya, ia adalah asas untuk kita walaupun tanpa penyakit. Ia memberikan kehidupan yang lebih sihat dengan cara membekalkan nutrisi penting yang cukup untuk badan.

Walaupun kita makan setiap hari, tapi nutrisi yang kita dapat dari makanan sangat berkurang disebabkan faktor-faktor pemilihan makanan, pemilihan cara makanan dan cara makanan itu dihasilkan sendiri.

Jadi, mulakan asas untuk kehidupan sihat hari ini dengan Daily Essential Set dari Shaklee.

Dapatkan hari ini.

Living Proof,

Nina Salleh

Tags:

Leave a Reply

Whatsapp Nina Salleh