A Hot Mompreneur, The Brightstars

updated TIPS CERGAS KETIKA MENGANDUNG

Assalamualaikum dan salam sejahtera😁Teringat masa pergi Shaklee Incentive Trip 2018, Nina berjalan dengan ibu-ibu mengandung. Banyak tempat tau kami pergi visit, dan kebanyakannya kena berjalan, bukaN dekat jarak setiap hari. Nak dapat view best memang kena rajin berjalan dan explore kan? Hehe. Nanti Nina buat entry lain pasal jalan-jalan tu, janji k, tapi kali ni Nina nak share tips cergas ketika mengandung dulu😁

TIPS CERGAS DAN BERTENAGA KETIKA MENGANDUNG

Teman sebilik, sejalan, sideline bisnes dalam group besar kami, Rich Young Group (RYG) yang mengandung 4 bulan, tudia kami dah tawan Rome!
Master Liyana Hisham, mengandung 7 bulan, ready to take Florence, steady berjalan 9-10KM sehari walaupun mengandung

 

Sideline dalam RYG, Kak Ita, dah 7 bulan ni lagi la kan, tengok belakang macam tak mengandung pun😁

BERAPA KM SEHARI KAMI BERJALAN?

Inilah jarak perjalanan kami

Banyak ke tak banyak kami berjalan refer benda ni la kan. Ni lah rahsia ibu megandung bertenaga sepanjang hari.

Cuba tengok berapa KM kami berjalan. Tapi diorang tetap maintain tau. Rupanya Set Mengandung Shaklee diorang memang amalkan. Tak kira tempat dan ketika hehe.

TIPS CERGAS DAN BERTENAGA KETIKA HAMIL

Berhenti makan sempat capai vitamin ibu mengandung Shaklee

KENAPA SET MENGANDUNG SHAKLEE?

Ibu mengandung sering mengalami masalah seperti loya, kurang selera makan, sakit badan, ruam kegatalan, tarik mengkarung dan banyak lagi kerana perubahan fisiologi badan yang sedang mengadaptasi proses kehamilan.

Dengan set mengandung Shaklee, masalah yang dialami dapat dikurangkan.

Testimoni set mengandung Shaklee

SET MENGANDUNG SHAKLEE

Energizing Soy Protein (ESP)

Sedap diminum begitu saja, atau blend bersama buah pilihan anda, Nina ada banyak resepi di sini

Melalui set mengandung Shaklee, ibu akan dibekalkan dengan ESP, iaitu protein soya rendah lemak dan rendah gula ESP yang diperbuat daripada soya non GMO, yang berkualiti tinggi.

Rasa yang sangat sedap, ESP mengandungi kandungan protein yang lengkap untuk kesihatan ibu dan tumbesaran bayi dalam kandungan.

Antara kebaikan ESP untuk ibu mengandung adalah:
1. Menguatkan otot rahim

Dengan memberi protein yang secukupnya bagi menyokong dan menguatkan otot rahim untuk menampung baby yang makin membesar.

2. Bantu pembentukan bayi

Protein diperlukan bagi pembentukan sel-sel baru. Dari sel ni akan terbentuk tisu dan organ sempurna yang diperlukan untuk pembentukan dan tumbesaran bayi yang sempurna.

3. Membantu kurangkan kesan stretch marks.

Perut ibu akan mula mengembang apabila bayi makin membesar. Ini akan menyebabkan kesan seperti rekahan pada kulit. ESP dapat membantu mengurangkan kesan rekahan ini.

4. Pembekal tenaga segera

Ibu hamil kerap mengalami keletihan. Pengambilan ESP akan memberi tenaga segera dan rasa kenyang yang lebih lama disebabkan ESP mengandungi index glycemic (GI) yang rendah.

Vitamin C

Vitamin C akan membantu menguatkan imun sistem ibu yang rendah (supressed) ketika hamil. Ia juga membantu penyerapan zat besi ke dalam salur darah yang diperlukan untuk membekalkan oksigen secukupnya untuk ibu dan bayi dalam kandungan.

Kekurangan zat besi dalam darah akan menyebabkan risiko komplikasi sewaktu mengandung dan bersalin lebih tinggi.

Vitamin C juga sangat pening ketika hamil untuk:

  • menguatkan gusi dan tulang
  • menguatkan imuniti badan dari jangkitan penyakit
  • menguatkan saluran darah
  • membantu proses tambah sel darah merah

B Complex

B Complex Shaklee mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B (B1, B2, B3, B5, B6, B12, B9 (asid folik) dan biotin). Ibu hamil memerlukan vitamin B yang lengkap terutama asid folik sepanjang tempoh kehamilan untuk mengelakkan penyakit saraf seperti neural tube defetcs (insert gambar)

B Complex Shaklee juga akan membantu menukar makanan kepada tenaga. Ini akan mengurangkan masalah cepat penat dan letih ibu hamil.

VITALEA with Iron Formula

Untuk memberikan tenaga yang berterusan kepada ibu mengandung. Selain itu, vitalea dilengkapi dengan zat besi bagi memastikan hemoglobin ibu mengandung pada paras yang disarankan iaitu melebihi 11g/dL.

Keadaan ini akan mengelekkan masalah anemia sewaktu hamil dan juga mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang.

Omega Guard

Omega guard Shaklee mengandungi asid lemak omega-3 yang diperlukan oleh bayi untuk pembentukan otak,saraf, mata dan organ lain yang sempurna.

Kelebihan Omega Guard Shaklee melalui proses penyulingan sebanyak 3 kali bagi memastikan kualiti omega-3 adalah yang terbaik dan juga bebas merkuri yang sering didapati pada ikan laut dalam.

Asid lemak omega-3 akan membantu mengawal berat ibu mengandung selain daripada untuk membekalkan EPA dan DHA bagi perkembangan otak bayi dalam kandungan.

Ostematrix

Kalsium diperlukan untuk menyokong sistem muskuloskeletal, saraf dan peredaran darah.

Pengambilan Ostematrix membantu memberikan kesihatan tulang dan gigi yang kuat untuk ibu dan bayi.

Ostematrix membekalkan kalsium dan magnesium yang cukup untuk ibu dan bayi dalam kandungan.

Dengan pengambilan set mengandung Shaklee, ibu mengandung pasti alami kenangan paling indah semasa memgandung seperti ibu-ibu lain yang sudah mencuba😁

Jangan tanya Nina pulak bila nak mengadung. Belum puas lagi hidup anak 3😅

Berminat untuk mencuba produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan Shaklee, jom join team Nina✨

Nina Salleh

Mompreneur,

Pengguna dan pengedar Shaklee,

Founder of the Brightstars

Tags:

Leave a Reply

Whatsapp Nina Salleh