TBS Wellness

LUKA DAN PATAH TULANG CEPAT SEMBUH

Assalamualaikum, kali ni Nina nak kongsikan cerita dari salah seorang business partner TBS Wellness iaitu Dr Farah, tentang supplement yang beliau ambil untuk bantu luka dan patah tulang agar sembuh lebih cepat.

Dr Farah (kiri dan duduk) salah seorang pemegang bonus 4 angka team The Brightstars (TBS)

Dr Farah ialah seorang berkerja pegawai perubatan di sebuah klinik swasta. Beliau terjatuh sewaktu mengisi minyak kenderaan dalam perjalanan menuju ke tempat kerja dan disahkan patah tulang kaki pada awal bulan September lepas.

TAK TAHAN SAKIT SELEPAS PEMBEDAHAN

Menurut beliau, kesakitan yang dialami lepas pembedahan adalah sangat teruk. Walaupun ada ubat tahan sakit yang dimasukkan melalui salur darah, tapi tetap tak dapat menahan kesakitan. Sehingga beliau ambil Vivix, Alhamdulillah keadaan semakin baik dan sakit berkurang.

SELEPAS SEMINGGU PEMBEDAHAN

(Sumber Facebook Farah Arahim)

Harini husband tolong tukarkan dressing dan pakaikan semula backslab , nasib dia dapat bini cerewet. Banyak songeh pulak tu. dia sabaaar jaa mendengar.

Gambar x-ray bahagian kaki yang patah

Sebab ada darah dekat bandage, duk risau takut takleh nak bawak solat. So memang kena tukar jugak. Bukan darah merah tu. tapi lebih pada air bisa.

Sebab kaki tu bila bukak bandage masih biru biru dan bengkak. sakit memang kurang. Tapi duk membiruu lagi.

Memang takes time untuk heal.

Tapi nampak luka tu cantik. Jahitan doktor buat kemas sangat. Tekan tekan kat tepi takde sakit pon, dan takde nampak tanda tanda jangkitan kuman.

Alhamdulillah.

Ada satu benda je yang tak best. Rasa lenguh 😂

SUPPLEMENT YANG FARAH AMBIL

Yang ni memang kena tackle dengan pil kalsium. Sebab nak gerak lebih lebih tak boleh, apatah lagi dengan urut. Kalau ambik Osteomatrix, memang lega.

Farah memang tak ada was was bila ambil supplement Shaklee ni untuk bantu penyembuhan luka. Sebab dah banyak kali nampak dan tengok orang yang guna cepat sangat sembuh dan ada tenaga.

Supplement untuk bantu luka cepat sembuh

Esok i rasa nak start main dumbell balik 😂

Dah lama sangat tinggal ni. Kaki tak boleh squats, kita buat upper body workout saja.

Dengan kain sarung pon boleh. Ape de halllll kannnn

#HealAndRehab #Day4PostOp

P/S Post ini diambil dengan izin dari Facebook Farah Arahim (Dilarang copy)

DAPATKAN HARI INI

Untuk penyembuhan, kurangkan sakit pembedahan dan juga kesihatan harian.

Whatsapp Nina untuk order.

 

Tags:

Leave a Reply

Whatsapp Nina Salleh